EHBO bij kinderen
Een ongeluk is snel gebeurd. Probeer het zo veel mogelijk te vermijden. Weet wat te doen bij een huidwonde, splinter, bloedneus, brandwonde, hoofdletsel, breuken, kneuzingen of verstuikingen.

Een ongeluk is snel gebeurd. Maar je kunt een ongeluk (proberen te) voorkomen door:
- enkele kleine aanpassingen te doen in de leef- en speelomgeving van je kind: voorzie een bedafsluiting, plaats een trap- en deurhekje en bescherm hoeken met tafelhoekbeschermers;
- aan veiligheidsopvoeding te doen: leer je kind veilig om te gaan met zijn omgeving. Gebruik korte zinnen, leg uit waarom je kind voorzichtig moet zijn en geef steeds zelf het goede voorbeeld.
Toch kun je niet alles vermijden. Een kind leert met vallen en opstaan. Panikeer niet als er iets gebeurt. Want dan gaat ook je kind feller reageren.
- Blijf steeds rustig.
- Zorg er voor dat de situatie voor iedereen veilig is.
- Beoordeel de toestand van je kind.
- Bel indien nodig de hulpdiensten.
- Verleen eerste hulp.
Eerste hulp
Huisapotheek
Een huisapotheek bevat voorgeschreven geneesmiddelen, medicatie tegen kleine ongemakken en materiaal voor eerste hulp bij ongevallen. Voor advies over de samenstelling ervan kan je terecht bij je arts en apotheker. Neem geen medicatie op eigen houtje. Als de klachten blijven aanhouden, raadpleeg je huisarts.