3 zomerse mocktail recepten
Niets beter dan een heerlijke, verfrissende mocktail om te genieten op een warme dag. Wil het typische Belgische zomerweer niet meewerken? Ook dan katapulteert een heerlijke mocktail je meteen naar zomerse sferen. Wij serveren je enkele van onze favoriete zomerse mocktails die je eenvoudig zelf kan maken. Uitgetest en goedgekeurd door de Skoebidoe-redactie!
Aardbei Nojito
Voor 1 glas
- 50 gr verse aardbeien
- 2 takjes verse munt
- 3 schijfjes limoen
- 2 theelepels rietsuiker
- spuitwater
- ijsblokjes
Aan de slag
Snij de aardbei in klein stukjes en doe in een mooi glas. Voeg de rietsuiker toe en plet het geheel zo fijn mogelijk. Voeg de schijfjes limoen toe en prak zo veel mogelijk sap uit de limoen. Neem de blaadjes van een takje munt en wrijf ze even door je handen. Doe ze in het glas. Vul het glas met ijsblokjes en voeg daarna net zo veel spuitwater toe tot het glas bijna vol is.
NONA June Minona
Voor 1 glas
- 5 cl NONA June
- 5 cl versgeperst sinaasappelsap
- tonic (mediterranean of indian)
- ijsblokjes
- sinaasappelzeste
- takje rozemarijn (optioneel)
Aan de slag
Schenk de NONA June en het versgeperst sinaasappelsap in een mooi glas gevuld met ijs. Werk af met tonic en roer zachtjes. Garneer de cocktail met sinaasappelschil of een takje rozemarijn.
Virgin Sangria
Voor 1 karaf (4 personen)
- 350 ml druivensap
- 200 ml citroenlimonade
- 300 gr aardbeien
- 50 gr rode bessen
- 50 gr frambozen
- 8 ijsblokken
Aan de slag
Doe 250 gr aardbeien en een scheutje water in een mixer en mix fijn. Haal het geheel door een zeef en vang het sap op. Meng het aardbeiensap met het druivensap en de citroenlimonade in een karaf. Roer er de rest van de aardbeien, de bessen en frambozen door en vul de karaf aan met ijs.