Recept: roerei met gerookte zalm en asperges
Wat gaat beter samen dan gerookte zalm en asperges? Juist, gerookte zalm, asperges en een eitje. Voor de oosterse toets zorgen sojasaus en koriander.
![](https://www.cm.be/leef/sites/leef/files/styles/hero_promo_650x400_/https/cm-mc.bynder.com/m/1b20308e0cc94cc7/webimage-roerei-gerookte-zalm-asperges.png?h=827069f2&itok=0ZxfD0Sb)
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 100 g gerookte zalm
- 20 g groene asperges
- 1 el sojasaus
- 2 el arachideolie
- 3 eieren
- 2 lente-uitjes
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 1/2 bosje koriander (of peterselie)
- cayennepeper
Bereiding
- Breng water aan de kook.
- Snij de onderkanten van de asperges en kook ze beetgaar. Laat ze schrikken onder koud water en goed uitlekken. Snij de asperges in stukken.
- Snij de gerookte zalm in reepjes.
- Was de lente-uitjes en snij ze in dunne ringetjes.
- Was de koriander of peterselie en snij in smalle reepjes.
- Klop de eieren los met de sojasaus en breng op smaak met cayennepeper.
- Verhit de olie in de wok en bak daarin enkele minuten de lente-uitjes.
- Voeg de eieren toe en roer tot het ei gestold is.
- Verdeel het roerei over de borden en schik er de zalm en de asperges op.
- Werk af met koriander of peterselie en dien op met de sneetjes brood.