Recept: omelet à la Popeye

Een omeletje vernoemd naar de man wiens spieren groeien na het eten van spinazie. Dat kan niet slecht zijn, toch?

Bereiding

  1.  Schil de aardappelen, kook ze beetgaar en laat ze afkoelen (ook het overschotje gekookte aardappelen van gisteren kan dienst doen).
  2. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Snijd de ham en de aardappelen in kleine blokjes. 
  3. Verhit een antiaanbakpan en warm de spinazie op een laag vuur tot hij geslonken is. Voeg eventueel een klein beetje water toe. Laat uitlekken. 
  4. Verhit de margarine in een antiaanbakpan en voeg de ui en de knoflook toe. Bak ze glazig en voeg de ham en de aardappelen toe. Laat nog even bakken. 
  5. Klop de eieren los in een kom. Knijp de spinazie goed uit en voeg toe aan het eiermengsel. Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.
  6. Meng de eieren met de spinazie en giet in de pan. Laat nog vijf minuten bakken op een matig vuur tot de eieren gestold zijn. 
  7. Keer de omelet heel voorzicht om en bak de andere kant één tot twee minuten. 

 

Tip!

Je kan dit lekker gerecht serveren met een vers slaatje. Deze omelet is ook heerlijk koud te eten bij een picknick, of om mee te nemen in jouw lunchbox.

De omelet draaien doe je het best door een groot bord op de pan te plaatsen en vast te houden. Dan de pan in één vloeiende beweging om te draaien en vervolgens de omelet voorzicht terug van het bord in jouw pan te laten glijden.