Recept: risonisalade met kerstomaatjes mais en tonijn

Risoni of orzo is een moeilijk woord voor rijstachtige pasta. Gooi er wat kerstomaatjes, mais en tomaten bij en je verkrijgt een heerlijk lichte lunch.

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Spoel de pasta af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. 
  2. Laat de tonijn en de mais uitlekken. Was en droog de veldsla en de rucola. Was de kerstomaatjes en snij ze in twee. Was de citroen, rasp de schil en pers hem uit. Pel de knoflook en pers uit.
  3. Meng de pasta met de mais. Roer er de olie, de kappertjes, de knoflook, de geraspte citroenschil en het citroensap door. 
  4. Schep er voorzichtig de tonijn, de veldsla, de rucola en de kerstomaatjes door. 
  5. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout en serveer.

 

Tip

Risoni is een Griekse pasta die qua uiterlijk lijkt op rijst. Het wordt ook wel orzo genoemd, en smaakt eveneens heerlijk met een tomatensaus.

Geen risoni in huis? Maak dan gerust gebruik van een andere pastasoort zoals penne, fusilli of farfalle.