Recept: Vispannetje met zalm, kabeljauw en aardappelpuree
Vispannetje? Altijd een goed idee. Zeker in de oervlaamse combinatie met aardappelpuree. Laat het smaken!
Ingrediënten
Voor 4 porties
- kabeljauw 200 g
- zalm 200 g
- maiszetmeel 40 g
- halfvolle melk 160 ml
- extra lichte room 150 ml
- vetarme visbouillon 1 l
- selderij 2 stengels
- aardappelen (middelgrote) 12
- preiwitten 5
- grote wortelen 4
- kleine wortelen 2
- sjalotten 2
- nootmuskaat
- peper (en zout)
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook of stoom ze gaar.
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Was de selderij en snij in kleine stukjes. Schil de twee kleine wortelen en snij ze in kleine blokjes. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
- Breng de bouillon aan de kook, voeg de selderij, de wortelen en de sjalotten toe en laat tot de helft inkoken. Zeef de bouillon.
- Was de preiwitten en snij ze in fijne ringetjes. Schil de vier grote wortelen en snij ze in kleine blokjes.
- Verhit een wokpan met enkele eetlepels bouillon. Voeg de prei en de wortel toe en wok beetgaar. Voeg de rest van de bouillon toe. Breng aan de kook.
- Los het maiszetmeel op in de room en voeg toe. Laat even doorkoken zodat de saus gebonden is. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Snij de vis in stukken en leg in een ovenschaal. Giet de saus erover.
- Zet 10 minuten in de oven. Check of de vis gaar is.
- Zet nog 5 minuten onder de ovengrill.
- Stamp de aardappelen fijn met de melk, wat nootmuskaat, peper en eventueel wat zout.
- Serveer het vispannetje met de aardappelpuree.