Recept: Vispannetje met zalm, kabeljauw en aardappelpuree

Vispannetje? Altijd een goed idee. Zeker in de oervlaamse combinatie met aardappelpuree. Laat het smaken!

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook of stoom ze gaar. 
  2. Verwarm de oven voor op 250°C. 
  3. Was de selderij en snij in kleine stukjes. Schil de twee kleine wortelen en snij ze in kleine blokjes. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. 
  4. Breng de bouillon aan de kook, voeg de selderij, de wortelen en de sjalotten toe en laat tot de helft inkoken. Zeef de bouillon. 
  5. Was de preiwitten en snij ze in fijne ringetjes. Schil de vier grote wortelen en snij ze in kleine blokjes. 
  6. Verhit een wokpan met enkele eetlepels bouillon. Voeg de prei en de wortel toe en wok beetgaar. Voeg de rest van de bouillon toe. Breng aan de kook. 
  7. Los het maiszetmeel op in de room en voeg toe. Laat even doorkoken zodat de saus gebonden is. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. 
  8. Snij de vis in stukken en leg in een ovenschaal. Giet de saus erover. 
  9. Zet 10 minuten in de oven. Check of de vis gaar is. 
  10. Zet nog 5 minuten onder de ovengrill. 
  11. Stamp de aardappelen fijn met de melk, wat nootmuskaat, peper en eventueel wat zout.
  12. Serveer het vispannetje met de aardappelpuree.