Recept: panna cotta van yoghurt met frambozen
Een desserttopper met Italiaanse roots is de panna cotta van yoghurt met frambozen. Fruitig, niet te zoet en heerlijk verfrissend.
Ingrediënten
Nagerecht - 4 porties
- magere yoghurt 250 g
- frambozen 125 g
- ongezoete karnemelk 150 ml
- poedersuiker 3 el
- zonnebloem- of arachideolie 1 koffielepel
- gelatine 3 blaadjes
- vanillestokje 1
- verse muntblaadjes
Bereiding
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
- Doe de karnemelk in een kookpot en zet op een laag vuur. Let erop dat de karnemelk niet begint te koken.
- Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg het merg samen met de poedersuiker toe aan de karnemelk.
- Nijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze al roerend op in de warme karnemelk.
- Doe de yoghurt in een kom. Giet de karnemelk erbij en meng goed.
- Neem vier kleine kommetjes en bestrijk ze met de olie.
- Verdeel de panna cotta over de kommetjes.
- Zet minstens vier uur in de koelkast om op te stijven.
- Was en droog de frambozen en de muntblaadjes.
- Keer elk kommetje om boven een bord en laat de panna cotta uit het kommetje glijden.
- Werk af met de frambozen en muntblaadjes.