Recept: panna cotta van yoghurt met frambozen

Een desserttopper met Italiaanse roots is de panna cotta van yoghurt met frambozen. Fruitig, niet te zoet en heerlijk verfrissend.

23/11/2022

Bereiding

  1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. 
  2. Doe de karnemelk in een kookpot en zet op een laag vuur. Let erop dat de karnemelk niet begint te koken. 
  3. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg het merg samen met de poedersuiker toe aan de karnemelk. 
  4. Nijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze al roerend op in de warme karnemelk. 
  5. Doe de yoghurt in een kom. Giet de karnemelk erbij en meng goed. 
  6. Neem vier kleine kommetjes en bestrijk ze met de olie. 
  7. Verdeel de panna cotta over de kommetjes. 
  8. Zet minstens vier uur in de koelkast om op te stijven. 
  9. Was en droog de frambozen en de muntblaadjes. 
  10. Keer elk kommetje om boven een bord en laat de panna cotta uit het kommetje glijden. 
  11. Werk af met de frambozen en muntblaadjes.