Recept: Frambozenbavarois met kiwicoulis

Een dessertje op basis van fruit heeft altijd succes. Zeker wanneer je frambozen met kiwi combineert bekom je een zoete lekkernij met zure toetsen.

Bereiding

voor 8 personen

  1. Was de frambozen of laat ze ontdooien. 
  2. Week de gelatineblaadjes enkele minuten in een ruime hoeveelheid koud water. 
  3. Breng intussen het water aan de kook met de suiker. Roer goed tot de suiker opgelost is. Neem van het vuur. 
  4. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze al roerend op in het water. 
  5. Plet de frambozen met een vork en roer ze samen met het citroensap door het water. Laat afkoelen. 
  6. Klop de eiwitten stijf in een kom. 
  7. Klop de room stijf in een andere kom. 
  8. Roer eerst de plattekaas door de frambozen en daarna de room. Spatel de eiwitten er voorzichtig onder. 
  9. Neem acht bakvormpjes of kommetjes en strijk ze in met wat olie. Verdeel de bavarois over de vormpjes. Laat minstens zes uur opstijven in de koelkast. 
  10. Maak de kiwicoulis. 
  11. Breng de suiker en het water aan de kook zonder te laten kleuren. 
  12. Schil de kiwi’s. Snij enkele schijfjes van de kiwi en hou apart. Plet de rest van de kiwi’s met een vork. Druk de geplette kiwi’s door een zeef, zodat de pitjes achterblijven. Voeg de gezeefde kiwi’s bij het suikerwater. 
  13. Stort op elk bord een frambozenbavarois. Giet de kiwicoulis errond en versier met enkele schijfjes kiwi.