Recept: Bruschetta met aubergine, citroen en munt
Wat krijg je als je exotische ingrediënten als aubergine, citroen en munt in een recept giet? Een smaakbommetje pur sang.
Lichte maaltijd - 4 porties
- meergranenstokbrood (middelgroot) 1
- grote aubergines 2
- olijfolie 4 el
- knoflook 2 teentjes
- een handvol blaadjes munt
- sap van 1 kleine citroen of limoen
- peper (en zout)
Bereiding
Bruscetta - voor 4 personen
- Was de aubergines en snij ze in plakken.
- Verhit een grillpan of een antiaanbakpan. Doe er een eetlepel olie in en rooster de plakken aubergine tot ze zacht en gaar zijn.
- Leg de aubergine in de marinade en laat dertig minuten rusten.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Snij het meergranenstokbrood in sneetjes. Rooster deze knapperig door ze enkele minuten onder de ovengrill te zetten.
- Pel het andere teentje knoflook en snij het doormidden. Wrijf met nu met de knoflook over de bruschetta.
- Beleg de bruschetta met een paar plakken aubergine en schep er wat marinade over.
Voor de marinade
- Pel een teentje knoflook en pers het uit.
- Hak de munt fijn.
- Meng drie eetlepels olie met het teentje knoflook, het citroensap en de munt.
- Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
Tip
Je kan ook jouw sneetjes meergranenstokbrood in een toaster stoppen om ze knapperig te roosteren. En bovendien zijn deze bruschetta's ook heerlijk als aperitiefhapjes.