Recept: Pittige pompoensoep met kerrie
Hou je liever van het straffere werk? Pittige ingrediënten, een snuifje kerrie en oosterse invloeden? Ook dan kun je gezond eten!
Voorgerecht - 4 porties
- pompoenvruchtvlees 400 g
- halfvolle melk 50 ml
- vetarme kippenbouillon 1 l
- margarine 1 el
- peterselie (fijngehakt) 3 el
- kerriepoeder 1 tl
- selderij 1 stengel
- wortel 1
- ui 1
- aardapplen 2
- zwarte peper
Snijd de pompoen
Snij het pompoenvruchtvlees in blokjes.
Snijd de wortel en aardappelen
Schil de wortel en de aardappelen en snij in blokjes.
Snijd de selder
Was de selderij en snij in kleine stukjes.
Fruit de groenten en aardappelen
Verwarm de margarine in een kookpot en fruit hierin de stukjes ui. Voeg de wortel, selderij, aardappelen en pompoen toe en laat 1 minuut fruiten. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat 20 minuutjes doorkoken.
Mix de soep
Voeg melk toe
Voeg de melk toe en roer goed. Breng op smaak met peper.
Werk af
Werk af met een beetje peterselie en het kerriepoeder.
Tips!
Zout minderen
In bouillon zit vaak heel wat zout verscholen. Als je gewoon bent om veel zout te eten, kan weinig gezouten eten wat flauw smaken.
Maar hoe verander je een ‘flauwe’ mond in een ‘straffe’ mond?
Simpel: dat gebeurt vanzelf als je minder zout eet. Eet je gewoonlijk veel zout, dan zal je het in het begin ongetwijfeld proeven wanneer je minder zout toevoegt aan een gerecht. Na verloop van tijd passen je smaakpapillen zich echter aan en worden ze terug gevoeliger. Geef het een paar weken, en je proeft een groot verschil!
Vervang zout door verse kruiden, en je zal al gauw een boeket aan aroma’s waarnemen.