Recept: broodje tonijn met guacamole en radijs
Weinig tijd en zin in een snelle en lekkere lunch? Laat de tonijn in blik dan maar aanrukken. Gepimpt met guacamole zelfs nog beter!
![](https://www.cm.be/leef/sites/leef/files/styles/hero_promo_650x400_/https/cm-mc.bynder.com/m/272a8a8c5d41290d/webimage-broodje-tonijn-guacamole-radijs.png?h=193b5c49&itok=OQesy5Sh)
Ingrediënten
Voor 4 porties
Lichte maaltijd
- tonijn in blik (in eigen nat) 200 g
- radijsjes 8
- peterselie enkele takjes
- volgranenbrood of 4 bruine pistolets 8 sneetjes
Voor de guacamole
- rijpe avocado’s 2
- rood pepertje 1
- tomaat 1
- sjalotje 1
- olijfolie 1 el
- knoflook 1 teentje
- enkele takjes koriander
- sap van 1 citroen
- zout
Bereiding
Voor het broodje
- Laat de Laat de tonijn uitlekken.
- Hak de peterselie fijn.
- Meng de tonijn met de peterselie en zet even opzij.
- Maak de radijsjes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
- Verdeel de guacamole over de sneetjes brood of de halve pistolets.
- Schep de tonijn op vier sneetjes brood of vier pistolethelften.
- Schik de radijsjes erop en dek af met de overige sneetjes brood of pistolethelften.
Voor de guacamole
- Hak de koriander.
- Verwijder de zaadlijsten uit het pepertje en hak het fijn.
- Pel het teentje knoflook en pers het uit.
- Pel het sjalotje en hak het fijn.
- Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pitten.
- Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe het in een kom.
- Plet het vruchtvlees met een vork.
- Voeg de pepertjes, de tomaat, de knoflook, de sjalot, de koriander en de olijfolie toe.
- Meng goed en breng op smaak met citroensap en eventueel wat zout.