Recept: broodje tonijn met guacamole en radijs
Weinig tijd en zin in een snelle en lekkere lunch? Laat de tonijn in blik dan maar aanrukken. Gepimpt met guacamole zelfs nog beter!
Ingrediënten
Voor 4 porties
Lichte maaltijd
- tonijn in blik (in eigen nat) 200 g
- radijsjes 8
- peterselie enkele takjes
- volgranenbrood of 4 bruine pistolets 8 sneetjes
Voor de guacamole
- rijpe avocado’s 2
- rood pepertje 1
- tomaat 1
- sjalotje 1
- olijfolie 1 el
- knoflook 1 teentje
- enkele takjes koriander
- sap van 1 citroen
- zout
Bereiding
Voor het broodje
- Laat de Laat de tonijn uitlekken.
- Hak de peterselie fijn.
- Meng de tonijn met de peterselie en zet even opzij.
- Maak de radijsjes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
- Verdeel de guacamole over de sneetjes brood of de halve pistolets.
- Schep de tonijn op vier sneetjes brood of vier pistolethelften.
- Schik de radijsjes erop en dek af met de overige sneetjes brood of pistolethelften.
Voor de guacamole
- Hak de koriander.
- Verwijder de zaadlijsten uit het pepertje en hak het fijn.
- Pel het teentje knoflook en pers het uit.
- Pel het sjalotje en hak het fijn.
- Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pitten.
- Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe het in een kom.
- Plet het vruchtvlees met een vork.
- Voeg de pepertjes, de tomaat, de knoflook, de sjalot, de koriander en de olijfolie toe.
- Meng goed en breng op smaak met citroensap en eventueel wat zout.