Recept: boterhammentaart met druiven

Een stuutje, een boke, dat kennen we allemaal. Maar wat is boterhammentaart? Een oosterse lekkernij die je ooit geproefd moet hebben!

Bereiding

  1. Snij het brood doormidden en leg de twee helften naast elkaar, zodat je een ronde taartbodem hebt. 
  2. Was de komkommer en de tomaten en snij ze in fijne schijfjes. Schil de wortelen en rasp ze. Was de druiven en snij ze doormidden. Verwijder eventueel de pitjes. 
  3. Besmeer het brood met de dressing. 
  4. Beleg een kwart van het brood met de kaas, een kwart met de smeerkaas, een kwart met de kalkoenham en een kwart met de gekookte ham. 
  5. Versier het brood verder met tomaat, komkommer, wortel en druiven. 
  6. Werk af met de sesamzaadjes. 
  7. Snij het brood in acht of twaalf stukken, zodat iedereen verschillende stukken kan proeven.