Recept: boterhammentaart met druiven
Een stuutje, een boke, dat kennen we allemaal. Maar wat is boterhammentaart? Een oosterse lekkernij die je ooit geproefd moet hebben!
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 1/2 bruin plat (Turks of Marokkaans) brood
- 125 g druiven
- 1 komkommer
- 2 tomaten
- 4 wortelen
- 2 sneetjes light kaas
- 3 sneetjes kalkoenham
- 2 sneetjes gekookte ham
- 1 driehoekje light smeerkaas
- 1 el extra light dressing
- 1 el sesamzaad
Bereiding
- Snij het brood doormidden en leg de twee helften naast elkaar, zodat je een ronde taartbodem hebt.
- Was de komkommer en de tomaten en snij ze in fijne schijfjes. Schil de wortelen en rasp ze. Was de druiven en snij ze doormidden. Verwijder eventueel de pitjes.
- Besmeer het brood met de dressing.
- Beleg een kwart van het brood met de kaas, een kwart met de smeerkaas, een kwart met de kalkoenham en een kwart met de gekookte ham.
- Versier het brood verder met tomaat, komkommer, wortel en druiven.
- Werk af met de sesamzaadjes.
- Snij het brood in acht of twaalf stukken, zodat iedereen verschillende stukken kan proeven.