Recept: Herfstschotel met linzen
Een ovenschotel met tal van groenten, aardappelen en linzen. Om van te smullen bij het vallen van de bladeren.
Ingrediënten voor 4 personen
- aardappelen 800 g
- melk een scheutje
- peper
- nootmuskaat
- olijfolie 2 el
- knoflook 2 teentje(s)
- ui(en) 1
- groene paprika('s) 1
- wortel(s) 1
- gember 2 cm
- rode currypasta (pot) 70 g
- linzen uit blik 600 g
- erwtjes 150 g
- tomatenpassata 400 ml
- kokosmelk 150 ml
- peterselie enkele takjes
- blokjes oude kaas 60 g
Bereiding
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Kook de aardappelen gaar in water.
- Snij de ui, de paprika, de gember en de wortel in kleine blokjes of dunne schijfjes.
- Stoof de ui in wat olijfolie aan met de geperste teentjes knoflook en de fijngesneden gember.
- Doe er dan de fijngesneden paprika en wortel bij en stoof verder.
- Giet de linzen af, spoel ze en laat ze uitlekken.
- Doe de linzen bij de groentjes en voeg ook de currypasta, de passata en de kokosmelk toe.
- Laat een kwartiertje zachtjes sudderen en meng er de laatste 5 minuutjes nog de erwtjes onder.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn samen met het scheutje melk, peper en nootmuskaat.
- Verdeel de puree over de linzenschotel.
- Duw de kaasblokjes in de puree en zet nog een tiental minuutjes in de oven.
Bron: Zeker Gezond