Recept: Herfstschotel met linzen

Een ovenschotel met tal van groenten, aardappelen en linzen. Om van te smullen bij het vallen van de bladeren.

Beeld: Bart De Roeck

30/09/2024

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Kook de aardappelen gaar in water.
  3. Snij de ui, de paprika, de gember en de wortel in kleine blokjes of dunne schijfjes.
  4. Stoof de ui in wat olijfolie aan met de geperste teentjes knoflook en de fijngesneden gember.
  5. Doe er dan de fijngesneden paprika en wortel bij en stoof verder.
  6. Giet de linzen af, spoel ze en laat ze uitlekken.
  7. Doe de linzen bij de groentjes en voeg ook de currypasta, de passata en de kokosmelk toe.
  8. Laat een kwartiertje zachtjes sudderen en meng er de laatste 5 minuutjes nog de erwtjes onder.
  9. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn samen met het scheutje melk, peper en nootmuskaat.
  10. Verdeel de puree over de linzenschotel.
  11. Duw de kaasblokjes in de puree en zet nog een tiental minuutjes in de oven.

Bron: Zeker Gezond