Recept: Curry met kalkoen en kikkererwten
Haal die wok maar boven om kikkererwten en kalkoen samen te bereiden. Met dit recept vol Oosterse invloeden heb je in geen tijd een exotisch smaakbommetje op tafel staan.
Ingrediënten voor 4 personen
- kikkererwten uit blik 400 g
- olijfolie 2 el
- ui(en) 1
- teentje(s) knoflook 2
- kalkoenfilet 200 g
- wortelen 300 g
- bloemkool 200 g
- broccoli 200 g
- kokosmelk 400 ml
- currypoeder 4 tl
- bruine rijst 260 g
- fetakaas 100 g
- pijpajuin(en) 4
Bereiding
- Spoel de kikkererwten met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm een wokpan met de olijfolie.
- Snijd de ui en knoflook fijn en stoof deze aan in de wokpan tot ze glazig zijn.
- Snijd de kalkoenfilet in stukjes en voeg toe in de wokpan.
- Snijd ondertussen de wortelen in stukjes en voeg toe in de wokpan.
- Snijd de bloemkool en broccoli in kleine roosjes en voeg toe in de wokpan. Laat nog 10 minuten verder garen.
- Voeg de kokosmelk toe aan de groenten als ze bijna gaar zijn. Voeg ook currypoeder toe.
- Voeg de kikkererwten toe in de curry en verwarm deze nog enkele minuten.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verkruimel de fetakaas in een kommetje. Snijd de pijpajuin fijn en doe deze ook in een kommetje.
- Serveer de curry met de rijst en voeg fetakaas en pijpajuin toe naar wens.
Bron: Zeker Gezond