Recept: roerei met gerookte zalm en asperges
Wat gaat beter samen dan gerookte zalm en asperges? Juist, gerookte zalm, asperges en een eitje. Voor de oosterse toets zorgen sojasaus en koriander.
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 100 g gerookte zalm
- 20 g groene asperges
- 1 el sojasaus
- 2 el arachideolie
- 3 eieren
- 2 lente-uitjes
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 1/2 bosje koriander (of peterselie)
- cayennepeper
Bereiding
- Breng water aan de kook.
- Snij de onderkanten van de asperges en kook ze beetgaar. Laat ze schrikken onder koud water en goed uitlekken. Snij de asperges in stukken.
- Snij de gerookte zalm in reepjes.
- Was de lente-uitjes en snij ze in dunne ringetjes.
- Was de koriander of peterselie en snij in smalle reepjes.
- Klop de eieren los met de sojasaus en breng op smaak met cayennepeper.
- Verhit de olie in de wok en bak daarin enkele minuten de lente-uitjes.
- Voeg de eieren toe en roer tot het ei gestold is.
- Verdeel het roerei over de borden en schik er de zalm en de asperges op.
- Werk af met koriander of peterselie en dien op met de sneetjes brood.