Recept: lasagne met spinazie en quorn

Lasagne, maar dan gezonder. Met quorngehakt, spinazie en wat roomkaas weet jij deze klassieker met een twist ook wel te smaken.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Verwarm de sojaroom op een zacht vuur en doe er de spinazie en peterselie bij. Laat staan tot de spinazie ontdooid is. 
  3. Neem de spinazieroom van het vuur en meng er de roomkaas en de helft van de Parmezaanse kaas door. Kruid met peper en eventueel wat zout. 
  4. Zet een andere pot op het vuur, voeg de olijfolie toe en bak hierin de tomaten met het gehakt. Breng op smaak met balsamicoazijn, cayennepeper, peper en eventueel wat zout. Laat een paar minuten even koken en voeg pas dan de basilicumblaadjes toe. 
  5. Bestrijk een ovenschaal met een laag tomatensaus. Verdeel een laag lasagnevellen over de ovenschaal en schep daarop een laag spinaziesaus. Leg dan een laag lasagnevellen en lepel er een tomatensaus over. Doe zo verder tot alles op is, maar zorg ervoor dat je eindigt met tomatensaus. 
  6. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet dertig minuten in de oven.