Recept: Heldergroene erwtensoep met broodkorstjes
Een kopje heerlijk dampende soep en wat broodkorstjes. Meer heb je niet nodig om de lange wintermaanden op een gezonde manier door te komen.
Ingrediënten
Voorgerecht - 4 porties
- diepvrieserwtjes 400 g
- preiwit 250 g
- knolselderij 1/4
- groene selderij 1/2 bos
- wortel 1
- vetarme kippenbouillon 1,5 l
- bruin brood 4 sneetjes
- peterselie (fijngehakt)
- peper
Bereiding
voor 4 personen
- Laat de diepvrieserwtjes ontdooien.
- Schil de knolselderij en snij hem in blokjes, was de wortel en de selderij en snij in kleine stukjes.
- Breng de knolselderij, wortel en selderij met 1,4 l kippenbouillon in een pot aan de kook en laat 20 minuten doorkoken op een laag vuur. Mix fijn.
- Doe de ontdooide erwtjes in de blender, voeg 100 ml kippenbouillon toe en mix glad.
- Voeg toe aan de soep en laat even doorwarmen, maar niet meer doorkoken, zo blijft je soep helder groen.
- Breng op smaak met peper.
- Rooster de sneetjes brood en snij ze in kleine vierkantjes.
- Schep de soep in een diep bord en werk af met de peterselie en de broodkorstjes.