Recept: Paprika's met lamsvlees en geitenkaas
Te vaak vlees eten is niet gezond, maar af en toe eens een stukje lam, dat moet kunnen. Helemaal genieten wordt het in combinatie met geitenkaas en paprika.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- lamsvlees (mager) 400 g
- rijst 240 g
- prei 400 g
- geitenkaas (light) 100 g
- groentebouillon (vetarm) 500 ml
- yoghurt (magere) 200 ml
- margarine 1 el
- groene kruiden, gehakt (munt, platte peterselie, ...) 3 el
- gele paprika's 4
- uien 2
- tomaten 2
- wortelen, klein 4
- peper en zout
- paprikapoeder
Bereiding
- Spoel de rijst af met water en dep hem daarna even droog.
- Was de paprika’s, snij ze middendoor en verwijder de zaadlijsten. Hou vier helften opzij. Snij de overige helften in kleine reepjes.
- Pel de uien en snipper ze fijn.
- Was de prei en snij hem in ringen.
- Pel en ontpit de tomaten en snij ze in stukjes.
- Schil de wortelen en snij ze in plakjes.
- Snij het lamsvlees in fijne reepjes en breng het op smaak met paprikapoeder, peper en eventueel wat zout.
- Verhit de margarine in een kookpot. Voeg de uien, de rijst, het vlees, de reepjes paprika, de prei, de tomaten en de wortelen toe en laat 5 minuten bakken.
- Giet de groentebouillon erbij. Laat 20 minuten zachtjes sudderen.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Neem een ovenschaal en leg de halve paprika’s erin. Vul ze met het vlees, de rijst en de groenten. Schep de rest rond de paprika’s.
- Meng de geitenkaas en de yoghurt. Schep dit over de paprikahelften.
- Zet de schaal 30 minuten in de oven.
- Neem de schaal uit de oven en bestrooi met de kruiden.