Wie zit in mijn blokteam?

Blokken en examens afleggen doe jij alleen. Uiteindelijk ben jij het die alles moet begrijpen, memoriseren en reproduceren, nee? En toch is blokken ook een beetje teamwork.

Yes you can!

Wie steunt jou, hoopt voor jou het beste, duimt voor goeie examens? Dat zijn heel wat mensen. Denk maar eens aan alle mensen die je in de voorbije week gehoord of gezien hebt: je oma die een succes-kaartje stuurt, een aanmoedigend sms’je van een vriend, notities uitwisselen met een studiegenoot, een paar grappen via Whatsapp, ‘Hoe is het geweest?’ van je mama, de buurvrouw die een kaarsje voor je brandt, een goed gesprek met een oude kennis op de trein … Allemaal momenten van steun die kleine duwtjes in de rug geven.
 
Je team is nog groter dan je denkt. Ook de dienst studentenvoorzieningen, het JAC en Teleblok zitten in je team. Al deze organisaties willen je ook de blok door helpen en vinden je hun tijd en moeite waard. 
 
Wist je trouwens al dat je als CM-lid vrijblijvend een gesprek met een CM-gezondheidsconsulent kunt aanvragen? De gezondheidsconsulent helpt je op weg bij gezondheidsvragen over fysieke gezondheid, je welbevinden, levenskwaliteit, sociale contacten en je dagdagelijkse functioneren. Interesse? 👉 Meer info en voorwaarden.
 

Hoe ga ik met mijn blokteam om?

  • Je ouders, partner, beste vriend(in) willen het beste voor je, maken zich soms zorgen, willen graag helpen, maar weten niet altijd goed hoe. Neem dit niet als vanzelfsprekend, maar erken de bijdrage van je team.
  • Je teamgenoten zullen een bedanking zeker appreciëren. Denk aan een knuffel, een welgemeende ‘merci!’, een kaartje na afloop, ‘Heel lekker, mama!’ bij het eten …
  • De ene student praat gemakkelijk over zijn of haar gevoelens, bij de ander is dat wat moeilijker. Toch helpt het om je af en toe eens open te stellen en informatie te delen. Al is het alleen om je team te zeggen dat alles lukt, maar dat je liever wat meer gerust gelaten wilt worden. Als jij vertelt wat je nodig hebt, wat je leuk vindt of net niet aan wat ze doen voor jou, dan kunnen ze je ook beter helpen.
  • Je team wil je graag helpen. Dus doe een beroep op je team! Hulp vragen aan iemand is niet altijd makkelijk. Je hebt er moed voor nodig. Denk niet te snel dat je mensen lastig valt of dat mensen niet geïnteresseerd zullen zijn in je problemen, zorgen of twijfels. Ben je niet zeker? Vraag het dan eens: ‘Stoor ik je?’. Of vraag je teamlid wanneer hij tijd heeft om naar jou te luisteren. Geen idee hoe je moet beginnen? Teleblok luistert naar je, anoniem, elke avond tijdens de blokperiode.