Achter op schema? Het overkomt bijna elke student. 64% van de studenten die een planning maakt, raakt af en toe tot heel vaak achter op schema. Dat heeft bij veel studenten een impact op hun gevoelens: 68% voelt zich gestresseerd, 48% gefrustreerd en 45% raakt ervan in paniek. Dat blijkt uit een grote studentenbevraging van Teleblok. Wat doe je wanneer je achter loopt op schema?
Krijg je stress of zelfs een paniekaanval omdat je planning niet meer klopt? Probeer dan eerst kalm te worden.
Ongeveer 10% van de studenten gooit zijn planning weg als hij achter raakt op schema. Denken dat je niet kunt achterlopen op schema wanneer je geen schema hebt, is een drogreden. Geef niet te snel op en probeer terug aan je planning te werken.
Wacht niet tot de motivatie komt, maar begin eraan. Geef niet op, maar geef het beste van jezelf! Elke taak die je kunt afvinken, geeft je voldoening en ook een stuk motivatie. Zoek ook aanmoediging bij vrienden of familie. Als je open vertelt dat het af en toe moeilijk is voor je, zullen ze je met plezier al eens een duwtje in de rug geven.
Wordt uitstellen een probleem? Raadpleeg de studiebegeleider of studentenpsycholoog van je school voor extra begeleiding.
Bron: Teleblok