Recept: gemarineerde zalm op een bedje van krulsla en witloof
Je hoeft geen sterrenniveau te halen om eten op 'een bedje van' te presenteren. Lekker in alle eenvoud kan zeker ook!
![](https://www.cm.be/leef/sites/leef/files/styles/hero_promo_650x400_/https/cm-mc.bynder.com/m/1f5272315040b2c9/webimage-gemarineerde-zalm-op-een-bedje-van-krulsla-en-witloof.png?h=827069f2&itok=gD-egd8F)
Ingrediënten
Lichte maaltijd - 4 personen
zalmfilet 400 g
witlof 200 g
krulsla 100 g
rucola 100 g
Parmezaanse kaas 50 g
rode ui 1
volkorenbrood 8 sneetjes
bieslook
peper (en zout)
Voor de marinade
olijfolie 2 el
soyaolie 1 el
sap en zeste van 2 limoenen
Bereiding
- Snij de verse zalm in dunne plakjes.
- Maak de marinade. Was de limoenen, rasp de schil en pers ze daarna uit. Meng het sap en de geraspte schil met de olieën.
- Leg de zalm in de marinade en laat vijf minuten rusten.
- Was en droog het witloof, de krulsla en de rucola. Snij in dunne reepjes.
- Pel en snipper de ui.
- Meng het witloof met de sla en de ui.
- Snij wat schilfers van de Parmezaanse kaas met een kaasrasp of een mes.
- Hak de bieslook fijn en toast ondertussen het brood.
- Leg op elk bord een portie gemengde sla en verdeel er de gemarineerde zalm op.
- Besprinkel met wat marinade en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Werk af met de Parmezaanse kaas, de bieslook en serveer met getoast brood.