Voeding
Combinatiedieet: focus op voedselcombinaties
Met dit dieet stel je je maaltijden samen volgens vastgelegde voedselcombinaties en houd je sommige voedingsgroepen gescheiden. Koolhydraten kunnen bijvoorbeeld niet samen met eiwitten.
Recept: ovenschotel met witloof en aardappelpuree
Net zoals een winter naar ovenschotels snakt, snakt een ovenschotel naar vlees? Toch niet! Ook deze vegetarische variant is een blijvertje.
Healthy Habits: gezond winkelen
Wat ga ik vanavond eten? Welke tussendoortjes zijn er naast fruit ook gezond en lekker? Kan ik naast kipfilet nog iets anders op mijn boterham leggen? Maak de juiste keuzes in de supermarkt met de digitale Healthy Habits Gezonde Winkelgids.
Factcheck: Is chocolade goed voor je hersenen?
Pasen levert bij velen gegarandeerd een berg chocolade op. Over de gezondheidseffecten van chocolade doen veel verhalen de ronde. Hoe zit dat precies? Word je een bolleboos als je regelmatig je tanden in een reep chocolade zet?
5 tips voor een zomer zonder alcohol
Vijf lezers geven aan waarom het zo moeilijk is om de zomer zonder alcohol te trotseren. Leef schotelt je enkele alcoholvrije alternatieven voor. Laat voor een keer het gezelschap en de leuke ervaringen de smaakmakers zijn!
Voedingsdriehoek: dit is gezonde voeding
De voedingsdriehoek staat op zijn kop. Zo staat die gerangschikt volgens de noodzaak voor een gezonde levensstijl. Bovenaan staan de voedingsmiddelen die je het meeste nodig hebt, onderaan de middelen waarvan je minder hoeft te eten.
Recept: boterhammentaart met druiven
Een stuutje, een boke, dat kennen we allemaal. Maar wat is boterhammentaart? Een oosterse lekkernij die je ooit geproefd moet hebben!
Recept: omelet à la Popeye
Een omeletje vernoemd naar de man wiens spieren groeien na het eten van spinazie. Dat kan niet slecht zijn, toch?
Recept: risonisalade met kerstomaatjes mais en tonijn
Risoni of orzo is een moeilijk woord voor rijstachtige pasta. Gooi er wat kerstomaatjes, mais en tomaten bij en je verkrijgt een heerlijk lichte lunch.
Zout: dit wil je erover weten
Grijp je automatisch naar het zoutvat op tafel? Dan zit je al snel boven de richtlijn van maximaal 5 gram zout per dag. Meer nog, volgens het rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bedraagt onze gemiddelde zoutconsumptie 10,8 gram per dag. Wat zijn de gevolgen voor onze gezondheid? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZ Antwerpen, beantwoordt 5 veelgestelde vragen.
Healthy Habits: gezond snacken
Je leert in dit traject van 3 maanden alles over het maken van gezonde snackkeuzes.
Factcheck: Moet iedereen vitamine D-supplementen nemen?
Vitamine D krijgt veel aandacht in de media. Soms lijkt het wel alsof iedereen er een tekort aan heeft. Moeten we allemaal onze toevlucht nemen tot supplementen? Wat is hierover geweten?