Recept: Zuiders vispotje met krieltjes
Hoe korter de dagen en kouder de nachten, hoe feller we de lente en zomer missen. Niet getreurd, ook bij weinig zon kan je met een zuiders vispotje de zon in je keuken halen.
Ingrediënten
Hoofdgerecht - 4 porties
- visfilet van stevige witte vis 400 g
- krielaardappeltjes 800 g
- artisjokken (blik) 300 g
- tomatenpuree 1 blikje
- vetarme groentebouillon 250 ml
- ui 1
- paprika 2
- courgette 1/2
- 12 groene en/of zwarte olijven zonder pit 12
- olijfolie 1 el
- peterselie (vers, gehakt) 1 el
- oregano (vers, gehakt) 1 el
- kappertjes 1 el
- peper (en zout)
Bereiding
voor 4 personen
- Schil de krielaardappelen, en stoom of kook ze gaar.
- Pel de ui en snipper fijn.
- Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika’s in stukjes.
- Was de courgette en snij in stukjes. Laat de artisjokken uitlekken. Snij de olijven in schijfjes.
- Verhit de olie in een antiaanbakpan en fruit de ui glazig.
- Voeg de paprika's, courgetten, olijven, tomatenpuree, groentebouillon en kappertjes toe. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Laat twaalf minuten gaarstoven onder deksel.
- Snij de visfilet in blokjes en breng ze op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Voeg de vis en de artisjokken toe en laat nog vijf minuten garen.
- Verdeel de krieltjes, de vis en de groenten over de borden. Werk af met oregano en peterselie.