Recept: vanillesesamkoekjes
Koekjes, sesamzaadjes en vanille in één adem: dat kan niet slecht zijn! Laat het smaken (en deel gerust ook wat uit)!
Ingrediënten
Voor 48 koekjes
- zachte margarine 125 g
- bruine suiker 125 g
- bloem 65 g
- sesamzaadjes 50 g
- bakpoeder 1/4 tl
- vanille-essence 1 tl
- ei 1
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Verwarm een antiaanbakpan en rooster de sesamzaadjes.
- Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg een snufje zout toe.
- Meng de margarine met de suiker tot een smeuïg mengsel. Klop het ei los en roer het erdoor. Voeg de vanille-essence toe en blijf mengen.
- Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe tot een glad deeg.
- Voeg de sesamzaadjes toe en meng goed.
- Neem een stuk bakpapier ter grootte van de bakplaat.
- Lepel hoopjes deeg op het bakpapier met tussenruimtes van zo’n 5 cm.
- Zet negen tot tien minuten in de oven tot de koekjes lichtbruin zijn.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
Tip!
Deze koekjes smaken ook heerlijk als wafeltjes, gewoon gebakken met een wafelijzer.