Recept: lauw slaatje van pompoen met zalm en gedroogde ham
Wat als je eens iets geks wil proberen? Dan serveer je je slaatje lauw. Een voltreffer in het geval van pompoen met zalm en gedroogde ham.
Ingrediënten
Lichte maaltijd - voor 4 porties
- pompoenvruchtvlees 400 g
- zalm 300 g
- gedroogde ham (4 sneetjes) 100 g
- rucola 150 g
- kervel 150 g
- pistachenootjes 25 g
- 4 dikke sneden volkorenbrood (60 g/sneetje) 240 g
- sinaasappelen 2
- olijfolie 3 el
- balsamicoazijn 2 el
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de pompoen in reepjes. Breng een grote kookpot water aan de kook en pocheer de pompoen net onder het kookpunt. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
- Verdeel de zalm in vier gelijke stukken en rol elk stuk in een sneetje gedroogde ham. Leg de rolletjes in een ovenschotel, doe er een eetlepel olijfolie over en zet het 10 tot 15 minuten in de oven.
- Schil de sinaasappelen en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Was en droog de rucola en de kervel. Pluk de blaadjes van de kervel. Houd er enkele opzij en snipper de rest fijn.
- Meng de pompoen, de sinaasappel, de rucola, de kervel en de pistachenootjes.
- Maak een vinaigrette van de resterende twee eetlepels olijfolie, de azijn en het sinaasappelsap.
- Verdeel de pompoensalade over de borden en leg er een zalmrolletje op. Schep de vinaigrette erover en werk af met wat kervel.
- Serveer met een dikke snede volkorenbrood.