Recept: vegetarische wok
Op zoek naar een eenvoudig en gezond eenpansgerecht? Scrol niet verder, want dit wokgerecht met prinsessenboontjes, gember en pastinaak brengt je in hogere culinaire sferen.
Ingrediënten
Hoofdgerecht
Voor 4 porties
- prinsessenboontjes 250 g
- sojascheuten 250 g
- pastinaak 250 g
- basmatirijst 240 g
- sojasaus 4 el
- wokolie 2 el
- droge sherry 2 el
- kerriepoeder 1 tl
- knoflook 1 teentje
- gember 2 cm
- eieren 3
- rode paprika 1
- ui 1
Bereiding
- Was de boontjes en kook ze beetgaar.
- Was de sojascheuten en laat uitlekken.
- Pel de knoflook en de ui, en snipper fijn.
- Schil de gember en rasp fijn.
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes.
- Schil de pastinaak en snij in stukjes.
- Klop de eieren los. Verhit een antiaanbakpan, bak een omelet van de eieren en snij de omelet in dunne reepjes.
- Kook de basmatirijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de olie in de wok en fruit hierin de ui tot hij glazig is. Voeg gember, kerriepoeder en knoflook toe, en laat even mee fruiten.
- Voeg de pastinaak en paprika toe. Wok tot de groenten beetgaar zijn en voeg dan de sojascheuten, sojasaus, sherry, eierreepjes en boontjes toe.
- Wok tot alles door en door warm is en controleer of het gerecht nog zout nodig heeft.
- Serveer met de basmatirijst.