Recept: pompoenstoofpotje met feta en kruidige aardappelblokjes uit de oven
Een stoofpotje klinkt al gauw als veel werk. Toch is het mits de juiste voorbereidingen een fluitje van een cent. Het genot is nadien dubbel zo groot.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- pompoenvruchtvlees van een kleine, stevige pompoen 500 g
- kikkererwten (uit blik) 400 g
- tomatenblokjes (uit blik) 400 g
- feta kaas 100 g
- aardappelen (middelgrote) 12
- ui 1
- knoflook 3 teentjes
- grof gehakte koriander 1 handvol
- olijfolie 4 el
- paprikapoeder 1 tl
- gemalen koriander 1 tl
- gemalen komijn 1 tl
- cayennepeper (naar smaak)
- peper (en zout)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Dep droog en doe in een kom.
- Kruid met peper, paprikapoeder, wat cayennepeper en eventueel wat zout.
- Besprenkel met twee eetlepels olijfolie en schud op zodat de olie en de kruiden gelijkmatig verdeeld worden.
- Spreid de aardappelen open op een bakplaat van de oven. Zet ze gedurende 30 tot 35 minuten in de oven en controleer regelmatig of ze niet aanbranden.
- Snijd de pompoen in stukjes. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
- Verhit twee eetlepels olie in een anti-aanbakpan en fruit de knoflook en de ui gedurende twee minuten.
- Voeg de pompoen, de kikkererwten, de tomaten, de gemalen komijn, de gemalen koriander en wat cayennepeper toe.
- Dek af en laat 20 minuten stoven tot de pompoen gaar is. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Snijd de feta in blokjes. Verdeel de pompoenstoofpot over de borden en schik er feta op.
- Werk af met verse koriander en serveer met een portie kruidige ovengebakken aardappelblokjes.