Recept: plattekaastaart met appel
Plattekaas kent iedereen. Plattekaastaart klinkt de meesten minder bekend in de oren. Lekker is het altijd. Proef en oordeel vooral zelf!
Ingrediënten
Voor 10 porties
platte kaas (magere) 500 g
suiker 150 g
amandelen (gemalen) 10 el
maisbloem 2 el
eieren 4
appels 2
kant-en-klare taartbodem in kruimeldeeg 1
amandelextract 2 tot 3 druppels
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Neem een taartvorm van ongeveer 28 cm diameter. Leg er het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in. Prik enkele keren met een vork in het deeg.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Schik de appelpartjes naast elkaar op het deeg.
- Splits de eieren.
- Meng de plattekaas met de eierdooiers, de suiker, de gemalen amandelen, het amandelextract en de maisbloem.
- Klop de eiwitten zeer stijf en schep ze voorzichtig onder de plattekaas.
- Giet het kaasmengsel over de appels.
- Verminder de oventemperatuur tot 180 °C. Zet de taart een uur in de oven. Als je een mes in de taart steekt en het mes er droog uit komt, is de taart klaar. Laat anders nog wat langer bakken.
- Laat goed afkoelen.