Recept: Mexicaanse chili sin carne
Wie is ondertussen nog niet vertrouwd met het Mexicaanse chili con carne? De sin carne, ofte de zonder-vlees-versie, probeerde je wellicht nog niet uit? Nochtans ook een toppertje.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 1 blik kidneybonen
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 rode paprika's in stukjes
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 el olie
- 2 el tomatenpuree
- 1 dl groentebouillon (max. 1 blokje/liter)
- peper
- harissa
- chilipoeder
Bereiding
- Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin de ui glazig.
- Voeg de knoflook en paprika's toe en bak enkele minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree en het chilipoeder toe en bak al omscheppend 2 minuten.
- Giet de bonen in een vergiet, spoel ze onder de kraan en voeg ze bij de tomatenpuree en de groenten.
- Voeg nu de bouillon toe en laat pruttelen tot de groenten gaar zijn. Dat duurt ongeveer een kwartier.
- Voeg naar smaak harissa toe.
- Dien het gerecht op met wraps, stokbrood of rijst en eventueel wat peterselie of koriander.
Tips!
Een blikje mais, andere soorten paprika's of bonen passen ook wel in deze schotel.
Bron: www.zekergezond.be