Recept: meloengranita
Als dorstlesser op warme dagen is meloen onovertroffen. Haast nog lekkerder is meloen verwerkt in een heerlijk frisse granita.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- cavaillon meloen (vers) 1
- suiker 100 g
- water 200 ml
Bereiding
- Snij de meloen in stukken en pureer het vruchtvlees.
- Breng het water met de suiker aan de kook. Roer goed. Laat 3 minuten koken.
- Neem van het vuur en laat afkoelen.
- Voeg de meloen toe. Roer goed om. Giet in ijsblokvormpjes.
- Zet minstens 3 uur in de diepvriezer.
- Mix met de keukenmachine.
- Zet nog 30 minuten in de diepvriezer.
Tip!
Afhankelijk van hoe zoet de meloen is, kan je het gehalte aan suiker verminderen of de suiker weglaten. Hierdoor spaar je weer wat calorietjes uit. Ieder suikerklontje minder telt voor 24 kcal!
Ook lekker verfrissend met watermeloen.