Recept: Grill van groene asperges
Het groene goud voor de verandering niet gestoomd, maar op de grill. Een heerlijk lichte maaltijd die mits wat kaas een Italiaanse toets krijgt.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- groene asperges 20 tot 30
- rucola 200g
- Parmezaanse kaas 50g
- olijfolie 2 el
- Balsamicoazijn
Bereiding
- Was de asperges en snijd of breek de houtachtige uiteinden af. Je hoeft groene asperges niet te schillen als ze niet te dik zijn.
- Verhit 1 eetlepel olie in een grillpan. Zorg dat de olie de hele oppervlakte van de pan bestrijkt.
- Zet het vuur laag en leg de asperges naast elkaar in de pan. Rooster ze in ongeveer
5 minuten beetgaar. Draai ze tijdens het roosteren regelmatig om. - Verdeel de rucola over vier borden. Schik de asperges erop. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
- Werk af met een paar druppeltjes balsamicoazijn en de resterende eetlepel olijfolie.