Recept: gemarineerde zalm op een bedje van krulsla en witloof
Je hoeft geen sterrenniveau te halen om eten op 'een bedje van' te presenteren. Lekker in alle eenvoud kan zeker ook!
Ingrediënten
Lichte maaltijd - 4 personen
zalmfilet 400 g
witlof 200 g
krulsla 100 g
rucola 100 g
Parmezaanse kaas 50 g
rode ui 1
volkorenbrood 8 sneetjes
bieslook
peper (en zout)
Voor de marinade
olijfolie 2 el
soyaolie 1 el
sap en zeste van 2 limoenen
Bereiding
- Snij de verse zalm in dunne plakjes.
- Maak de marinade. Was de limoenen, rasp de schil en pers ze daarna uit. Meng het sap en de geraspte schil met de olieën.
- Leg de zalm in de marinade en laat vijf minuten rusten.
- Was en droog het witloof, de krulsla en de rucola. Snij in dunne reepjes.
- Pel en snipper de ui.
- Meng het witloof met de sla en de ui.
- Snij wat schilfers van de Parmezaanse kaas met een kaasrasp of een mes.
- Hak de bieslook fijn en toast ondertussen het brood.
- Leg op elk bord een portie gemengde sla en verdeel er de gemarineerde zalm op.
- Besprinkel met wat marinade en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Werk af met de Parmezaanse kaas, de bieslook en serveer met getoast brood.