Recept: Chinese rauwkostsalade met kip
Veel mensen trekken elke dag met hun boterhamdoos naar het werk. Toch kan het zeker geen kwaad om af en toe wat creatiever uit de hoek te komen en eens iets anders uit te proberen. Wat dacht je van dit oosters slaatje met kip?
Ingrediënten
Voor 4 porties
- kipfilet 300 g
- sojascheuten 200 g
- peultjes 300 g
- jonge worteltjes (klein) 200 g
- sesamolie 2 el
- citroensap 2 el
- cashewnoten 2 el
- olie 2 el
- water 2 el
- gembersiroop 4 tl
- lente-uitje(s) 2
- bosje(s) radijs 2
- volkoren pistoletje(s) 4
- 5 kruidenpoeder
Bereiding
- Bestrooi de kipfilet met wat 5 kruidenpoeder. Snijd de kip in smalle repen.
- Bak de repen kip in de hete olie in ca. 6 minuten gaar en bruin. Laat de kip afkoelen.
- Maak de groenten schoon.
- Halveer de peultjes. Kook de peultjes 2 minuten in weinig water.
- Doe de sojascheuten in een vergiet en schenk de peultjes met het kookwater hier boven uit.
- Laat de groenten uitlekken.
- Snijd de jonge worteltjes in en radijs in kleine plakjes en het bosuitje in smalle ringen.
- Klop een dressing van het citroensap, het water, de gembersiroop, de sesamolie en wat 5 kruidenpoeder.
- Meng de dressing en de kip door de groenten.
- Hak de cashewnoten grof en strooi ze er over.
- Serveer de pistoletjes bij de salade.
Bron: www.zekergezond.be