Recept: aspergesoep met ei

Asperges, een typisch Vlaamse lekkernij. Maar maakte je ze ooit klaar in soepvorm? Met of zonder ei een aanrader. Lekker en gezond.

23/11/2022

Bereiding

  1. Breng water aan de kook en laat het ei 10 minuten koken. Spoel af onder koud water, pel en snij in schijfjes. 
  2. Schil de asperges, verwijder de harde uiteinden en snij de asperges in stukjes. 
  3. Pel de ui en snipper fijn. 
  4. Smelt de margarine in een kookpot en fruit er de ui en de asperges in. 
  5. Voeg de bloem toe en roer alles door elkaar. 
  6. Doe er de bouillon bij en breng aan de kook. 
  7. Breng op smaak met peper en nootmuskaat en laat alles 30 minuten koken op een laag vuur. 
  8. Mix de soep met een staafmixer.
  9. Warm de melk op in een steelpannetje of in de microgolfoven. 
  10. Voeg de warme melk toe aan de soep en roer goed. 
  11. Leg in elk bord enkele schijfjes ei en schenk er de soep over. 
  12. Werk af met wat peterselie.

 

Tips

Voor een feestelijke toets kan je op het einde 50 g gerookte zalm in stukjes (90 kcal) of
50 g grijze garnalen (53 kcal) toevoegen. Je kan de soep tot en met het mixen vooraf bereiden.