Recept: aspergesoep met ei
Asperges, een typisch Vlaamse lekkernij. Maar maakte je ze ooit klaar in soepvorm? Met of zonder ei een aanrader. Lekker en gezond.
Ingrediënten
Voorgerecht
Voor 4 porties
- asperges (witte) 20
- ei 1
- ui 1
- halfvolle melk 50 ml
- vetarme kippenbouillon 1 l
- margarine 1 el
- bloem 1 el
- peterselie (fijngehakt)
- nootmuskaat
Bereiding
- Breng water aan de kook en laat het ei 10 minuten koken. Spoel af onder koud water, pel en snij in schijfjes.
- Schil de asperges, verwijder de harde uiteinden en snij de asperges in stukjes.
- Pel de ui en snipper fijn.
- Smelt de margarine in een kookpot en fruit er de ui en de asperges in.
- Voeg de bloem toe en roer alles door elkaar.
- Doe er de bouillon bij en breng aan de kook.
- Breng op smaak met peper en nootmuskaat en laat alles 30 minuten koken op een laag vuur.
- Mix de soep met een staafmixer.
- Warm de melk op in een steelpannetje of in de microgolfoven.
- Voeg de warme melk toe aan de soep en roer goed.
- Leg in elk bord enkele schijfjes ei en schenk er de soep over.
- Werk af met wat peterselie.
Tips
Voor een feestelijke toets kan je op het einde 50 g gerookte zalm in stukjes (90 kcal) of
50 g grijze garnalen (53 kcal) toevoegen. Je kan de soep tot en met het mixen vooraf bereiden.