Recept: Marokkaanse tajine van kip
Een vleugje Marokko op je bord. Wie kan er aan weerstaan? Zeker op grijze en grauwe Belgische herfstdagen het proberen waard!
Ingrediënten
Voor 4 porties
- vlees van braadkip 300g
- kikkererwten (uit blik) 200g
- volkorencouscous 240g
- sinaasappelsap 300 ml
- kaneelpoeder 1 tl
- kurkuma 1 tl
- gemalen komijn 1 tl
- gemalen venkelzaadjes 1 tl
- bloem 2 el
- margarine 2 el
- gedroogde pruimen zonder pit 16
- tomaten 4
- rapen 4
- uien 2
- sinaasappelen 2
- citroen 1
- laurierblaadjes 4
- fijngehakte koriander
- peper (en zout)
Bereiding
- Laat de gedroogde pruimen een uur weken in lauw water. Laat uitlekken.
- Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Pel de uien en snipper fijn.
- Schil de sinaasappelen en de citroen en snij ze in dunne plakjes.
- Pel en ontpit de tomaten en snij in partjes. Schil de raapjes en snij in stukken.
- Snij de kip in stukken en wentel ze in de bloem.
- Verhit de margarine in een grote braadpan en bak de kip rondom aan. Haal de kip uit de pan en hou warm. Giet het braadvet weg.
- Voeg de uien toe en bak glazig.
- Voeg de kip, de raapjes en het sinaasappelsap toe. Breng op smaak met het kaneelpoeder, de gemalen komijn, de kurkuma, de gemalen venkelzaadjes en de laurier. Kruid ook met peper en eventueel wat zout.
- Dek af en laat dertig minuten zacht stoven.
- Voeg de tomaten, geweekte pruimen, uitgelekte kikkererwten en plakjes sinaasappel en citroen toe.
- Dek af en laat nog vijf tot tien minuten goed doorwarmen.
- Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
- Serveer goed heet met de couscous en garneer met enkele takjes koriander.