Recept: Prinsessenslaatje met walnoten en blauwschimmelkaasdressing
Kaas en noten. Het gaat samen als peper en zout, Suske en Wiske en yin en yang. Durf jij de blauwe schimmelkaas ook aan?
![](https://www.cm.be/leef/sites/leef/files/styles/hero_promo_650x400_/https/cm-mc.bynder.com/m/5806ad9f71babf4c/webimage-Prinsessenslaatje-met-walnoten-en-blauwschimmeldressing.png?h=f01c4b09&itok=gj7YUDb-)
Ingrediënten
Lichte maaltijd - 4 porties
- prinsessenboontjes (verse) 500g
- rucola 150g
- walnoten 50g
- lente-uitjes 4
Voor de dressing
- zachte blauwschimmelkaas 50g
- walnotenolie 3 el
- citroensap 2 el
- versgemalen peper (en zout)
Bereiding
- Maak de boontjes schoon en halveer ze. Kook ze in vijf minuten beetgaar in een grote hoeveelheid (licht gezouten) water. Spoel ze onder koud water af en laat goed uitlekken.
- Was en droog de rucola. Was de lente-uitjes en snijd ze in ringetjes.
- Maak de dressing. Prak de kaas met een vork in een slakom en meng met de olie en het citroensap. Roer glad.
- Meng de boontjes, de rucola en de lente-uitjes met de dressing.
- Hak de helft van de noten fijn en roer ze onder de salade.
- Verdeel de salade over borden of kommetjes en strooi er de rest van de noten over.