Recept: Linguine met pesto, kip, bospaddenstoelen en witloof

Wat paddenstoelen. Meer is niet nodig om de herfst op je bord te halen. En in combinatie met kip, witloof en pasta zeker een blijvertje in veel Vlaamse keukens.

Bereiding

Voor de pesto

  1. Verhit een antiaanbakpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten.
  2. Pluk de basilicumblaadjes en pel de teentjes knoflook.
  3. Doe het merendeel van het basilicum, de knoflook, de pijnboompitten en het zout in een blender en mix fijn.
  4. Voeg de kaas toe en mix.
  5. Voeg de olijfolie geleidelijk toe en blijf mixen tot je een smeuïge saus hebt.
  6. Zet even apart.

Voor de pasta

  1. Breng water aan de kook. 
  2. Maak de paddenstoelen schoon en snij in stukken. 
  3. Was het witloof, verwijder de harde kern en snij in ringen. 
  4. Snij de kipfilet in blokjes en kruid met kipkruiden. 
  5. Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking en laat uitlekken. 
  6. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok en roerbak de kip rondom aan. Voeg de champignons en het witloof toe en roerbak tot de groenten gaar zijn.
  7. Voeg de linguine en enkele lepels pesto toe in de wok en roer voorzichtig om. 
  8. Verdeel de pasta met de kip en de groenten over de borden.
  9. Werk af met enkele blaadjes basilicum.