Recept: ovenschotel met witloof en aardappelpuree

Net zoals een winter naar ovenschotels snakt, snakt een ovenschotel naar vlees? Toch niet! Ook deze vegetarische variant is een blijvertje.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar. 
  3. Pel de ui en snipper fijn. Schil de wortelen en snij in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snij in schijfjes. Was het witloof, verwijder de harde kern en snij in grote stukken.
  4. Verhit een eetlepel olie in een antiaanbakpan en stoof de ui glazig. 
  5. Voeg de wortelen en de champignons toe en laat tien minuten stoven. 
  6. Voeg de quorn toe en kruid met een halve eetlepel Provençaalse kruiden, peper en eventueel wat zout. 
  7. Verhit een eetlepel olie in een antiaanbakpan en stoof het witloof tien minuten. Kruid met een halve eetlepel Provençaalse kruiden, peper en eventueel wat zout. 
  8. Stamp de aardappelen fijn met de melk en of de groentebouillon. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel wat zout. 
  9. Neem een grote ovenschotel en bedek de bodem met het quornmengsel. Leg het witloof er bovenop en dek alles af met aardappelpuree. Trek eventueel met een vork lijntjes in de aardappelpuree.
  10. Zet de schotel gedurende 25 minuten in de oven.