Recept: Chocolademousse met rood fruit
De oerklassieker onder de desserts: chocolademousse. Wie weet het niet te smaken? Maar kun jij het ook maken?
Ingrediënten
Voor 6 porties
- pure chocolade (meer dan 70% cacao) 100 g
- plattekaas (magere) 200 g
- kristalsuiker 60 g
- melk (halfvolle) 3 el
- lauw water 2 el
- ei 1
- rood fruit naar keuze
- bloemsuiker (optioneel)
Bereiding
voor 6 personen
- Breek de chocolade in stukken. Houd een klein stukje opzij voor de garnering.
- Splits het ei. Doe de eierdooier in een kopje en het eiwit in een vetvrije beslagkom.
- Leg de stukjes chocolade in een kommetje en verwarm gedurende 30 seconden op een lage stand in de microgolfoven. Voeg de melk toe, roer en zet opnieuw 30 seconden in de microgolfoven. Herhaal tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is. Neem de chocolade uit de microgolfoven en roer nog een keer goed om tot alles gesmolten is.
- Voeg de eierdooier toe. Meng tot een smeuïge massa.
- Los 30 g suiker op in het lauwe water. Roer goed.
- Klop de opgeloste suiker met een garde door de chocolade.
- Voeg met een spatel de plattekaas toe.
- Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker.
- Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door de chocolade.
- Zet de mousse in de koelkast tot vlak voor het opdienen.
- Was en droog het rood fruit.
- Schep wat chocolademousse op de borden en werk af met het rood fruit en eventueel wat bloemsuiker.