Recept: kalkoenrolletjes met courgette en pesto
Met een mager stukje vlees als kalkoen (of kalf) kun je niets verkeerd doen. Serveer het met courgette en pesto en je verkrijgt een heerlijke maaltijd.
Ingrediënten
Hoofdgerecht voor 4 personen
- kalkoenlapjes (+/- 4 stuk) 400 g
- tomatenblokjes 400 g
- tagliatelle 240 g
- Parmezaanse kaas (gemalen) 50 g
- olijfolie 2 el
- groene pesto 2 el
- basilicum (gehakt) 2 el
- sjalotjes 3
- courgettes 2
- bouillonblokje met tuinkruiden 1
- knoflook 1 teentje
- peper (en zout)
Snijd sjalot, knoflook en courgette
Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper fijn. Was de courgettes. Neem een courgette en snij met een dunschiller in lange linten. Snij de andere courgette in blokjes.
Blancheer de courgettelinten
Breng water aan de kook en blancheer de courgettelinten kort.
Bestrijk de kalkoenlapjes
Bestrijk de kalkoenlapjes met de pesto. Leg op ieder lapje enkele courgettelinten. Rol op en steek vast met een houten prikker.
Bak het vlees
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Laat ongeveer 10 minuten bakken tot het vlees gaar is. Neem de kalkoenlapjes uit de pan en hou warm.
Bereid de tagliatelle
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
Bereid de groenten
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en stoof er de sjalotjes en knoflook in. Voeg de courgetteblokjes, de tomaten en het bouillonblokje toe. Laat 5 minuten sudderen. Breng op smaak met basilicum, peper en eventueel wat zout.
Meng het vlees en de saus
Doe het vlees in de saus en laat doorwarmen.
Serveer en werk af
Verdeel de pasta over de borden en leg er een kalkoenrolletje op. Schep er royaal wat saus over. Werk af met de parmezaan.
Tips!
Je kan het kalkoenlapje vervangen door een stukje kalfsvlees.
Prima pesto! Er zijn verschillende pestosoorten op de markt. Ze smaken allemaal heerlijk, maar qua calorieën zijn er wel verschillen.
- Pesto di ricotta is een mildere pestovariant op basis van ricotta, tomaten, oregano en olijfolie (236 kcal/100 g).
- Pesto verde (groene pesto) is een traditionele saus op basis van basilicumblaadjes, knoflook, harde Italiaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie. Met 575 kcal/100 g is deze pesto meer dan dubbel zo rijk aan calorieën dan pesto di ricotta.
- Pesto rosso (rode pesto) is een smaakvolle variant met zongedroogde tomaten in plaats van basilicumblaadjes, schommelt met een caloriegehalte van 389 kcal/100 g tussen de twee in.