Recept: Poke bowl met makreel
Gezond en lekker, dit recept met tuinbonen en makreel. Bovendien is het al op 30 minuten klaar.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de bowl
- quinoa 100g
- makreelfilet (of tofu als vleesvervanger) 350g
- tuinbonen, gedopt 150g
Voor de marinade
- maïsolie 6 el
- citroensap 3 el
Kook de quinoa
Kook de quinoa gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de makreel in blokjes
Maak de marinade
Meng de maïsolie met het citroensap. Voeg sesamolie, sesamzaadjes, peper en zout toe. Sprenkel 2/3 van de marinade over de makreelblokjes en zet dit een half uurtje in de koelkast. Houd de rest van de marinade apart.
Snijd en meng
Snijd de appel in plakjes en besprenkel met 2 el citroensap. Meng de helft van de tuinbonen en de lente-ui met de quinoa en de rest van de marinade.
Verdeel en werk af
Verdeel de quinoa over kommetjes. Werk af met de zeekraal, gemarineerde makreel, appelplakjes en rode biet, de rest van de tuinbonen en de lente-ui.