Je ouders ervan overtuigen dat gamen voordelen heeft? Karen Linten van Mediawijs, het Vlaams Kenniscentrum voor Digitale en Mediawijsheid, geeft enkele mooie argumenten.
Dankzij de technologie is gamen een plek om met vrienden af te spreken en nieuwe mensen te leren kennen. Dus ja, je kunt zowel online als offline een netwerk hebben om op terug te vallen!
Je zelfvertrouwen krijgt een boost als je wint. Zeg nu zelf, zo’n boost heeft iedereen wel eens nodig, toch?
Gamen is één grote verkleedpartij. Door in verschillende rollen te kruipen, leer je jezelf kennen, ontwikkel je je identiteit, ontdek je wat je graag doet én waar je goed in bent.
Je leert bij over de geschiedenis, over landen en culturen en komt in aanraking met talen buiten je moedertaal. Simpelweg: gamen is een queeste naar kennis.
Samenwerken en gamen, het hoort bij elkaar. Zeg nog maar eens dat je geen teamplayer bent als je met je online vrienden de zoveelste missie tot een goed einde hebt gebracht!
Kijken en handelen gebeurt in een fractie van een seconde als je gamet. Je reactievermogen wordt non-stop op de proef gesteld.
Wil je je spel tot een goed einde brengen? Je leert focus houden en alert blijven want de vijand loert om elke hoek.
Probleemoplossend denken: check! Want als het niet lukt, blijf je proberen en andere manieren proberen tot het wél lukt.
Je leert met verlies omgaan. Gamen is trainen voor het leven: omgaan met succes, maar ook met tegenslagen.
❗ Let op, gamen kan ook verslavend zijn.
Bron: '9 argumenten om je ouders te overtuigen dat gamen oké is', Leefmagazine