Uit een grote enquête van Teleblok en Trend Wolves blijkt dat 10 tot 15 procent van de studenten samen studeert met anderen. In een bibliotheek, op school of gewoon bij elkaar op kot. Het geeft hen het gevoel dat dit hun studentenreslutaten positief beïnvloedt. Ook het sociale aspect is voor hen belangrijk.
Mijn gsm is de grootste afleider. Die leg ik weg. Ik studeer nu samen met vrienden op school. Zo stimuleer je elkaar. Tijdens de pauzes kan je echt ontspannen. En je kunt meteen je vragen stellen. Samen studeren zorgt voor de routine die ik nodig heb. Thuis heb ik meer afleiding.
Fien, studente vastgoed-landmeten
Samen studeren kan voor sommige studenten zorgen voor een beter resultaat, maar dat wil zeker niet zeggen dat die stelling voor alle studenten opgaat. Alles hangt af van hoe jij het best kunt studeren. Ben je iemand die meestal luidop studeert, krijg je stress van andere studenten met vragen of word je zot van het geritsel van andermans papieren? Voor sommigen is de verleiding om te lang te 'socializen' met anderen te groot als je samen studeert. Dan is een publieke ruimte niet echt ideaal.
Hou er ook rekening mee dat je je naar die locatie moet verplaatsen en dat dit ook weer tijd kost. Tenzij je de verplaatsingstijd als een vorm van ontspanning ziet.
Weet je niet zeker of samen studeren iets voor jou is? Probeer het dan gewoon eens uit. Maar dan best niet de dag voor je examen.
Bron: Teleblok