Tijd voor het echte werk

Inzetten op zorg, op mentale gezondheid én gezondheidsongelijkheid wegwerken. Het zijn drie thema’s waar nagenoeg elke CM-zone in de toekomst extra hard wil aan werken. Dat blijkt uit de gesprekken die onze netwerkcoördinatoren hadden met lokale organisaties, verenigingen, adviesraden en burgers.

Het begon allemaal met een vragenlijst over gezondheid en levenskwaliteit die CM Gezondheidsfonds in alle Vlaamse en Brusselse gemeentes verspreidde. Die leidde tot een rapport per gemeente. Dat was dan weer het opstapje voor de netwerkcoördinatoren om met lokale organisaties, verenigingen, adviesraden en burgers in gesprek te gaan om te bepalen welke gezondheidsthema’s er per gemeente extra aandacht verdienen. Of anders gezegd, welke bouwstenen er nog nodig zijn om ook van jouw buurt een Gezonde Buurt te maken. 

Bundel met prioriteiten
Uit alle gesprekken werd op gemeenteniveau aan bundel samengesteld die de prioritaire gezondheidsthema’s oplijst. Opvallend, inzetten op zorg, op mentale gezondheid én gezondheidsongelijkheid wegwerken, bleek heel vaak bovenaan het lijstje te staan. Alle bundels kan je hier bekijken. 

Nu het doel bepaald is, is het tijd voor actie. Daarom zoeken wij lokale besturen, burgers, verenigingen en organisaties die samen met Gezonde Buurt de neergepende ambities tastbaar willen maken. 

Bouw mee aan een Gezonde Buurt

Wil jij of de organisatie waar je deel van uitmaakt meebouwen aan een Gezonde Buurt? Neem dan contact met ons op. 
Want gezondheid is iets van ons allemaal.