Aardig Gegrond

Samen met Avansa Mid- en Zuidwest, De Stuyverij en Hoeve Autartika willen we focussen op mentaal welzijn in het Midden van West-Vlaanderen.

Het grote doel van Aardig Gegrond: mentaal welzijn in de Midwest verbeteren. 

Samen met de kernpartners, ons netwerk en regionale individuen en organisaties willen we een hecht leerecosysteem uitwerken. We willen een web creëren waarbij iedereen met elkaar verbonden is. Zodat niemand nog door de mazen van het web valt, en elke persoon vlot en warm geholpen wordt.  Op die manier kunnen we vlot doorverwijzen en zorgen voor een beter mentaal welzijn. 

Verbinden

Door iedereen, mensen en organisaties, met elkaar te verbinden, ondersteunen we bewoners die zelf opnieuw in verbinding willen komen met zichzelf, elkaar en de natuur. En zo kunnen we gericht vorming aanbieden volgens wat er nodig is en de kansen die er zijn.

Groep mensen die het project dragen

Mentale rust

Dankzij de focus op het uitwerken van een groot netwerk:

  • leren de organisaties elkaar kennen;
  • wordt het makkelijker mensen te helpen;
  • groeit het samenwerken en complementair werken.

Op die manier leren de inwoners een hecht netwerk (leerecosysteem) aan organisaties en mogelijkheden kennen. Dat netwerk biedt kansen tot ontwikkeling, tot (informeel) leren, tot samenwerking, tot kennisdeling en tot het vinden van mentale rust.