Pas op voor phishing. CM stuurt je nooit een e-mail met de vraag om je persoonlijke gegevens aan te passen. Hoe herken je een valse e-mail?

Thuiszorg

Solidair Mobiel

Heb je af en toe een rolstoelvriendelijke wagen nodig, maar je hebt er geen? Dan kan het autodeelprincipe Solidair Mobiel misschien een oplossing bieden. Voorlopig wordt de dienst Solidair Mobiel enkel aangeboden in regio's Oostende en Roeselare-Tielt. Er is in elke regio één wagen beschikbaar.

CM-Oppas aan huis

Als mantelzorger wil je ook eens vrienden opzoeken of er gewoon even tussenuit zijn. Daarom biedt CM-Oppas aan huis oppas aan bij chronisch zieken, ouderen of personen met een beperking. Dit kan overdag, ’s avonds en ’s nachts.

CM-Spaak

CM-Spaak biedt je administratieve ondersteuning en stuurt een vrijwilliger naar je thuis.

Dagverzorgingscentrum

Wie zorgbehoevend is en thuis verzorgd wordt, kan overdag terecht in een dagverzorgingscentrum.

Ergobegeleiding en woonadvies

Je wil lang thuis blijven wonen, maar raakt soms moeilijk recht uit je bed of hebt moeite met de trap? Met de ergobegeleiding en het woonadvies van CM kan je veel problemen oplossen. De dienstverlening is gratis en vrijblijvend. Deze diensten maken deel uit van Maatschappelijk Werk.

Forfait palliatieve zorg

Omdat chronisch zieken hoge uitgaven hebben, zijn er verschillende forfaitaire vergoedingen die ze kunnen cumuleren, onder andere voor palliatieve zorg.

Incontinentieforfait

Chronisch zieken hebben hoge uitgaven. Daarom kunnen ze verschillende forfaitaire vergoedingen combineren, onder andere voor incontinentiemateriaal.

Kortverblijf

Dankzij kortverblijf krijgen zorgafhankelijke personen de noodzakelijke verzorging tijdens een aangepast verblijf in een instelling of tehuis. De verzorger kan zo even op adem komen. Kortverblijf is ook mogelijk in de CM-zorgverblijven Ter Duinen in Nieuwpoort en Hooidonk in Zandhoven.

Materiaal voor incontinentie en bedplassen

Word je thuis verzorgd en heb je incontinentiemateriaal nodig? Als CM-lid krijg je 30 procent korting op de publieksprijs bij aankoop van incontinentiemateriaal als je thuis verzorgd wordt.

Nachtzorg

Ben je mantelzorger? Dan is je eigen nachtrust soms geen evidentie. Gelukkig bestaat er zoiets als nachtoppas. Dan komt een oppasser inslapen bij je thuis of verblijf je voor de nacht in een residentie. CM betaalt een deel van de uitgaven terug.

Oppas chronisch zieke kinderen

Heeft je kind een beperking of chronische aandoening? Wil je even op adem komen of ergens naartoe gaan? Dan staan er dag en nacht deskundige vrijwilligers klaar voor thuisoppas.

Organisator Dringende Thuiszorg

Ben je onverwacht ontslagen uit het ziekenhuis, valt je (mantel)zorger plots uit, bevind je je opeens in een crisissituatie? Heb je dringend nood aan thuiszorg en raak je er zelf niet aan uit?

Personenalarm

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen? Met het personenalarm is hulp altijd binnen handbereik. Een druk op de knop van het personenalarm brengt je in contact met een medewerker van de zorgcentrale Gerust.

PVS-forfait

Omdat chronisch zieken hoge uitgaven hebben, zijn er verschillende forfaitaire vergoedingen die ze kunnen cumuleren, onder andere voor patiënten in comateuze toestand (PVS). Het PVS-forfait helpt de kosten voor thuisverzorgde PVS-patiënten te dragen.

Thuisoppas zieke kinderen

Is je kindje plots ziek en moet je gaan werken? Geen nood, CM zorgt, samen met Ferm, voor een oplossing en organiseert opvang voor zieke kinderen tot en met 12 jaar bij jou thuis. Dit is tot 21 jaar voor kinderen met een beperking of langdurige ziekte.

Thuisverpleging

Als je verpleegkundige verzorging nodig hebt, kun je een beroep doen op een dienst thuisverpleging of een zelfstandige thuisverpleegkundige.

Thuiszorghulpmiddelen huren of kopen

Via de thuiszorgwinkels of de website van Goed kan je gemakkelijk hulpmiddelen kopen of huren bij de uitleendienst. Het aanbod bestaat uit de thema's 'Wonen en slapen', 'Mobiliteit', 'Zwangerschap en kind', 'Sport en revalidatie' en 'Allergie en luchtwegen'.

Wanneer bel je de Zorglijn?

Zorglijn is jouw eerste aanspreekpunt voor alle vragen over zorg. Ze maakt deel uit van de dienst Maatschappelijk Werk. Iedereen kan bij Zorglijn terecht: patiënten, mantelzorgers en professionelen in de zorgsector.

Wat doet de dienst Maatschappelijk Werk voor jou?

De dienst Maatschappelijk Werk van CM zoekt samen met jou naar passende oplossingen voor problemen rond ziekte, handicap of ouderdom. Maatschappelijk Werk garandeert hierbij een grondige eerste opvang van je hulpvraag. In de zoektocht naar oplossingen houdt de maatschappelijk werker rekening met je draagkracht en de keuzes die jijzelf of je omgeving maakt.

Wondzorg

Word je thuis verzorgd en heb je actieve verbandmiddelen nodig? Vanaf 2025 krijg je 30 procent korting op de publieksprijs bij aankoop van actieve verbandmiddelen*.

Zorgaanbod voor personen met een handicap

Personen met een handicap kunnen nood hebben aan begeleiding thuis of in een voorziening. De Integrale Jeugdhulp (IJH) en het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) helpen hen die te zoeken.

Zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden

Dit zorgbudget is er voor mensen die thuis veel zorg nodig hebben. Ook als je in een rusthuis of psychiatrisch verzorgingstehuis verblijft, heb je er recht op.

Zorgforfait

Omdat chronisch zieken hoge uitgaven hebben, zijn er verschillende forfaitaire vergoedingen die ze kunnen combineren, onder andere voor zorg. Het zorgforfait is een jaarlijkse terugbetaling voor chronisch zieken die sterk afhankelijk zijn van anderen.